Грешни назначения на служебното правителство и на Румен Радев в сектор Сигурност

...
Грешни назначения на служебното правителство и на Румен Радев в сектор Сигурност
Коментари Харесай

Дончева: Кадрови грешки може да костват втори мандат на Радев

Грешни назначения на служебното държавно управление и на Румен Радев в бранш Сигурност могат да му костват втория мандат. Това обяви  водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева.  " Когато става дума за назначение на началник на разузнаване и контраразузнаване това може да коства втория ти мандат и може да коства държавното управление и може да заложи всички нас така наречен партии на смяната на точката на дуспата в доста несъответствуващ миг ", сподели в прав текст тя.

Дончева разгласи, че се изказала против назначението на Пламен Тончев за ръководител на ДАНС, тъй като това преляло чашата и било четвърта неточност на Радев. Предишните били назначенията на Пламен Узунов за негов консултант и на някогашния шеф на НСО Данчо Дяков. За Дончева неточност е било и назначението на Георги Великов за консултант на премиера по сигурността, въпреки и той да се задържал на поста 1 час. 

Тезата на Дончева е, че не може хора от териториални служби да оглавяват съответните служби. Тончев беше началник на звената на ДАНС във Враца и Кюстендил преди в този момент да бъде комплициран отпред на Агенцията. Според нея не можело и шефа на второ РПУ в Пловдив да става консултант на президента. Той може да стане примерно началник на РПУ в Асеновград, споделя Дончева. Тя счита за неточност и назначението на Дяков за шф на НСО, който в този момент към този момент бил зам.шеф на Бюрото за отбрана на основния прокурор Иван Гешев.

По нейно мнение може да има комплициране с регионален шеф, даже с министър, само че неточности в бранш Сигурност постоянно оказват доста съществено въздействие.

Иначе съгласно Дончева, първите дейности на служебния кабинет издават воля и решителност да се стартира разграждането на модела открит у нас в продължение на 12-15 години "

Ние не проверяваме нищо в нашата страна, ние събираме злословия, с цел да притискаме хора, разгласи още лидерът на " Движение 21 " и член на обединението " Изправи се! Мутри вън! " като коментар на тематиката за подслушванията.

Според нея методът, по който служебния вътрешен министър Бойко Рашков е обявил анонимните източници е добър метод като способ на следствие.  " Подслувашнията са осъществявани от разнообразни институции на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС и когато вие зададете въпрос единствено на управлението, което е поръчвало тези неща, то може да ви отговори по един метод, че в никакъв случай не е употребявало специфични разследващи средства ", разяснява Дончева.

Дончева напомни, че при провеждането на митинги и противодействието им постоянно е имало изгорени полицейски началници. По думите ѝ е доста значимо да се разбере кои дейности са допустими, който и да е на власт и което и да е държавно управление да се брани.

Според нея е значимо да се стартира сериозна инспекция на частните подслушвателници, тъй като такива има и е известно кой ги управлява.  " Това, което би трябвало да се направи е ефикасен цивилен надзор - обикновено и иситнско бюро за подслушванията ", съобщи тя.

Коментирайки абсурда с подслушванията, Татяна Дончева уточни, че за властта е доста изкусително, като има средства за надзор, да ги употребява непременно. " Нужен е ефикасен цивилен надзор и работещо бюро за надзор на подслушванията. Такова имаше, само че ГЕРБ го скапе ", заключи тя. Татяна Дончева изиска и сериозна инспекция на частните подслушвателници, които събирали злословия, с цел да упражняват напън върху избрани хора.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР